Vloerafwerking

Recko Floors biedt u een uitgebreide waaier van afwerkingsmogelijkheden aan.

Hierbij zitten we samen met de bouwheer of opdrachtgever om, aan de hand van enkele factoren, het doeleinde van de vloer te gaan bepalen.

Uit dit gesprek ontstaan er een aantal voorstellen van onze kant naar de klant, eventueel in samenspraak met de architect of interieurarchitect.

De afwerkingen die we bieden zijn er zowel voor particulieren of projectbouw.

Ook vloerafwerkingen die dienen voor andere specifieke beroepsdoeleinden zijn zeker mogelijk.

Bij de keuze waarvoor de opdrachtgever staat, adviseren we ook naargelang de trends die er zijn in de interieur wereld en dit aangezien we deze op de voet volgen.

Dit alles in combinatie met de perfecte ondergrond maakt van ons de perfecte partner in het creeëren van een vloer voor het leven.

 

 

 

img_7502

Natuursteen

Hierbij wordt er een bewuste keuze gemaakt, dit wil zeggen dat men beseft dat men een levende vloer in huis haalt.

We leveren vloer in natuursteen in standaardmaten maar ook in maatwerk waarbij er tekeningen, die de plaat karakter geven, doorlopen of in open boek geplaatst worden.

Natuursteen is ook een van onze specialiteiten en dit omdat we een heel secuur plaatsingsproces hanteren. Natuursteen moet gelegd worden met de nodige technische kennis en liefde. Wetende dat deze twee factoren verschillen van steen tot steen, maken van natuursteen een vrij complex materiaal waarbij veel ervaring vereist is.

  

Keramische tegels

Wordt er na ons kennismakingsgesprek geopteerd voor een vloer in kermaiek, dan kunnen we u een groot gamma aanbieden aan tegels. Aangezien onze kennisenkring in deze wereld groot is, kunnen we u deze aan een gunstige prijs-kwaliteits verhouding leveren.

Dit gaande van een kwalitatieve budgettegel tot de exclusieve tegels in formaten die zeker niet alledaags zijn. Zeliges, Terracotta’s, cementtegels met patroon of zelfs mozaïeken.

Onze eigen plaatsingsdienst heeft ook ervaring in elk gamma en verbazen telkens opnieuw met een verbluffend resultaat en dit door rekening te houden met de details die het hem doen.

  

Mortex

Het systeem MORTEX is een fijne waterdichte bekleding gebruikt voor technische en decoratieve coatings. Het geeft uw project een natuurlijk aspect en net dat ‘ietsje meer’. De look kan men vergelijken met béton ciré” of “tadelakt”. We plaatsen dit op vloeren, trappen, douches, meubels … Deze natuurlijke-mortel brengt kleur in al uw creatieve ideeën.

Dankzij zijn uitzonderlijke waterdichte eigenschappen is MORTEX perfect geschikt voor badkamers. Het is de ideale oplossing voor inloopdouches, kuipen en wasbakken, hammams, watermuren, enz.

Dankzij de enorme slijtvastheid, flexibiliteit, geringe dikte en hechtvermogen kan MORTEX worden aangebracht op de meest diversen ondergronden. Zoals bestaande tegels op de grond als op wanden, Dit voorkomt vervelend sloopwerk.

Mortex veruimd de kamers door het creëren van doorlopende oppervlakken, en dit rekening houdend met de technische limieten. MORTEX kan toegepast worden op een chape met een geadapteerd vloerverwarmingssysteem.

Voordelen van Mortex

Waterbestedig
Hoge druksterkte en slijtvast
Uitzonderlijke hechting
Zeer soepel
Zeer dune afwerking(ideal voor renovatie)
Men kan dit echt volledig personaliseren in kleur en afwerking

 

Parket

Hier vindt u informatie over verschillende legsystemen, houtsoorten en patronen van parketvloeren. Om het voor u overzichtelijk te houden is slechts een greep genomen uit de meest voorkomende systemen en mogelijkheden.

Tapis vloer
‘Tapis’ is de benaming voor een parketvloer die op een traditionele manier gelegd wordt. Het kan in elk gewenst patroon worden gelegd. Visgraat, Hongaarse Punt, maar ook Vlechtpatronen en vele andere vormen behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast is Tapis in veruit de meeste houtsoorten leverbaar.
Een Tapis vloer heeft geen tand-en-groefverbinding, de plankjes worden ‘koud’ tegen elkaar aan gelegd. Bij deze traditionele legmethode wordt eerst een ondervloer gelegd (bijvoorbeeld OSB plaat) die vast wordt gemaakt op de ondervloer. Daarna worden de stroken op de spaanplaat ‘werkvloer’ vastgelijmd en genageld.
Als laatste wordt het parket machinaal geschuurd, worden de spijkergaatjes gestopt en wordt het oppervlak afgewerkt met een (kleur) olie of lak. Het resultaat is een naadloze parketvloer, volledig naar wens op maat gemaakt.

Omdat een Tapis vloer volledig vast ligt is hij in de meeste gevallen geschikt voor plaatsing op vloerverwarming
Het allerbelangrijkste punt bij het combineren van hout met vloerverwarming is de luchtvochtigheid. Die daalt in het stookseizoen tot waardes die ervoor zorgen dat hout krimpt, met bijbehorende gevolgen van dien. Zorg dus altijd voor een goede luchtbevochtiger om krimp te voorkomen.

Plankenvloer
Met een plankenvloer haalt u niet alleen de natuur in huis maar ook een vloer die generaties mee kan gaan én alleen maar mooier wordt naarmate hij langer ligt. Een plankenvloer wordt geleverd met een tand-en-groefsysteem, waardoor de delen onderling te verlijmen zijn. Planken vloeren zijn leverbaar in een massieve uitvoering of vanuit de fabriek opgebouwd uit meerdere lagen. Deze vloeren zijn te verkrijgen in alle denkbare breedtes, houtsoorten, kleuren en afwerkingen.

De mogelijkheden bij een Eiken plankenvloer zijn eindeloos. Roken, verouderen, kleuren.. Elke behandeling geeft weer een ander uiterlijk.

Fineerparket

Met een fineerparketvloer haalt u een echt houten parketvloer in huis, gecombineerd met de goede eigenschappen van laminaat. Fineerparket is namelijk net zo slijtvast en onderhoudsarm als een laminaatvloer maar door de echt houten fineerlaag heeft het de warmte en uitstraling van een parketvloer. Daarnaast is elke afzonderlijke plank uniek, zonder terugkerend patroon. Fineerparket is net als laminaat uitgevoerd met een clickverbinding en eenvoudig zelf te leggen, volledig lijmvrij.

Fineerparket bestaat uit een vormvaste HDF drager, waar een houten fineerlaag op verlijmd wordt. Deze lijm trekt gedeeltelijk door het fineer heen en maakt hem op die manier harder dan een normale houten parketvloer. Hierna wordt de fineerlaag afgewerkt met een vijf lagen dikke UV- laklaag, die tien tot vijftien jaar goed blijft bij gemiddeld woonkamergebruik.

Laminaat
Laminaat is een onderhoudsvrije kunststof vloer met een toplaag in diverse fotoprints. Die fotoprints zijn te verkrijgen in echte houtkleuren maar ook in vele andere kleuren. De tussenlaag en onderlaag van de laminaatvloer zijn gemaakt van HDF, een zeer vormvaste en stabiele drager.

Veruit de meeste laminaat vloeren zijn uitgevoerd met een clicksysteem waardoor hij niet alleen verhuisbaar is maar ook veel makkelijker zelf te plaatsen

Maak een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte