Chapewerken

Hechtende chape.
Deze chape wordt rechtstreeks op de draagvloer aangebracht en voorzien van een uitzettingsvoeg (randstrook) langs de muren. Polypropyleenvezels kan gebruikt worden als bewapening.

Niet hechtende of zwevende chape.
Hier wordt de chape gescheiden van de draagvloer door middel van een scheidingsmiddel bijvoorbeeld een plastiekfolie, akoestische of thermische isolatie. Deze chape moet steeds voorzien worden van een bewapening.

Chape voor vloerverwarming.
De chape wordt aangebracht op de vloerverwarmingselementen en voorzien van een bewapeningsnet (50x50x2). Tevens wordt er ook een dispertieproduct aan de chape toegevoegd om een betere warmte geleiding te bekomen.

Hellingschape voor platte daken.
De chape wordt in helling aangebracht om zo een optimale afwatering van het platte dak te bekomen. Op de chape kan men dan een dakafwerkingslaag aanbrengen.

 

 

 

chape-vezels
chapewerken-vierkant

 

Chape plus met additieven.
Chape plus is een chape in combinatie met een vezelcompound. Al dan niet gecombineerd met versnellers voor een snellere droging.
In dit assortiment werken wij met VEZELCOMPOUND
Eigenschappen:
Hoge druk- en buigsterkte
Scheur- en krimpvrij
Kortere droogtijd
Mooie uitvulling van de ruimte
Ideale ondergrond voor coatings en kunststofvloeren

Vezelbewapening in chape:
Bij vezelbewapening worden fijne kunststofvezels gemengd in de chape. In combinatie met waterreduceerders is minder aanmaakwater nodig wat resulteert in een sterkere chape die bovendien ook sneller droogt en een hogere buigsterkte heeft. Ideaal bij vloerverwarming daar het zorgt voor een betere en snellere warmteafgifte. Het reduceert aanzienlijk uitdrogingskrimpscheuren.

Sneldrogende chape:
Hierdoor houdt men de tijdswinst perfect onder controle voor de planning van de vloer en vloerbekleding. De klant zelf bepaalt hoe snel de chape droogt. Door toevoeging van een extra component zorgt men ervoor dat het vocht kristaliseert en de chape geen krimpsporen meer krijgt.

De vochtigheid van de chape kan enkel gemeten worden met een carbuurmeter.
Tot een dikte van 6cm kunnen we de gekozen droogtijd garanderen.

Maak een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte